Mina föräldrar bygger gästhus

Godmorgon bloggen! Här är vi uppe med tuppen för att bege oss av till Östersund och hälsa på mina föräldrar. De håller på att bygga ett gästhus till gården så att min familj har någonstans att bo när vi är uppe och hälsar på. Jag har pratat med mina föräldrar ganska mycket här nu i uppstarten av bygget och får följa bygget i princip genom telefon, för tillfället håller de på med att gräva för enskilda avlopp. Egentligen är jag väl lite kritisk till att de ska dra enskilda avlopp till gästhuset, för som jag har förstått det så kommer byggnaden ligga ett tiotal meter från det vanliga huset och då känns det som att man likaväl kan gå in till huset för att få tag på vatten. Men min käre far är sådan person som om han ska göra något så går han helhjärtat in för det och då är det allt inkluderat som gäller för hans projekt. Det är antagligen därför som farsan vill dra enskilda avlopp och hela köret till gästhuset. Eftersom att han också är pensionär så tror jag att han tycker det är ganska kul när det händer lite saker på gården. Jag själv vet hur rastlös man kan bli när man går hemma vissa dagar så jag förstår absolut att han blir rastlös när han är hemma varje dag. Det känns dock bra att de gör sådana här saker och jag skulle vilja påstå att det är på tiden att de börjar fylla upp den stora tomten. Vi har ungefär fyra timmar upp till Östersund och det känns lite för långt för att bara åka dit över dagen. Samtidigt så är det i dagsläget ganska ont om sovplatser i det vanliga huset och vi brukar därför få dela upp oss väldigt mycket. Barnen får ett rum och sen brukar jag och frugan få sova på soffan, så det känns väldigt bra att få ett gästhus.