Markarbeten för en ny uteplats

Hej på er alla semesterfirare! Även fast de flesta kanske går på semester nästa vecka så misstänker jag att några av er redan har tjuvstartat ledigheten lite och det tycker jag ni gör helt rätt. För mig är det också semester men det betyder inte att jag kommer vara helt ledig, utan här hemma i Vännäs ska det utföras markarbeten och jag kommer ha en hel del arbete att ta tag i så fort det är klart. Fast självklart så kommer jag passa på att njuta lite också och det arbetet som jag ska utföra hemma hos mig skiljer sig väldigt mycket från det jag vanligtvis gör på jobbet. Jag ska få hjälp med att lägga grunden för en altan och till det krävs markarbeten och grävning. För en vanlig altan så krävs det inte särskilt avancerade markarbeten, men det här kommer inte vara någon vanlig altan utan jag kommer nämligen behöva avlopp och vatten. Min tanke är att bygga en altan där det finns ett utekök och en dusch, så att jag kan stå utomhus och laga käk eller ta en dusch i den härliga sommarvärmen. Ett utekök är något som jag har drömt om väldigt länge, men möjligheten har inte riktigt funnits där eftersom att jag inte har haft någon ordentlig altan. Innan har det bara varit en uteplats med stenplattor och även om det har fungerat bra så har jag nu alltså bestämt mig för en förändring och planen är att ta tag i arbetet så fort som det bara går. Med en redig altan så får jag också precis rätt förutsättningar för att kunna få ett utekök och en dusch. Med tanke på att det ändå kommer krävas markarbeten för grunden så kan jag samtidigt få hjälp med grävningen för att kunna få vatten och avlopp. Så det blir en semester med en del jobb på tomten, men det blir kul!